Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Υλικά
  • περίπου 20 σουτζουκάκια ωμά (1/2 κιλό κιμά)
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη χονδροκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • μουστάρδα (περίπου 1 κ.σ.)
  • αλάτι + πιπέρι + ρίγανη + κύμινο
  • νεράκι (γύρω στο 1 ποτήρι σίγουρα)
Εκτέλεση

Τηγανίζω τα σουτζουκάκια και τα αφήνω στην άκρη.
Σε καθαρό τηγάνι βάζω λίγο απο το λάδι που τηγάνισα τα σουτζουκάκια σουρωμένο (το περνάω απο σουρωτήρι να είναι καθαρό) μαζί με το ντοματάκι. Βάζω σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση και προσθέτω το σκόρδο, νερό, αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και την μουστάρδα. Αφήνω να βράσει ν'αρχίσει να πήζει σιγά σιγά. Ρίχνω μέσα τα σουτζουκάκια και χαμηλώνω τη φωτιά να σιγοβράζει με κλειστό καπάκι μέχρι να πήξει όσο να μην είναι νερομπλουμ -που λεει κι ο μιχάλης μου-.
Προσοχή να υπάρχει σάλτσα στο τέλος, μη στραγγίξει το φαγητό!
Ταιριάζει τέλεια με ρυζάκι σπυρωτό!!! Μιαμ μιαμ....

Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου