Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Τηγάνια στην ποντιακή ή αλλιώς.... ομελέτα με φρέσκα κρεμμυδάκια!

 Σο χωρίον εμούν κάνουν ένα φαγητό που το λένε "τηγάνια" Και δεν εννοούν κάτι άλλο απο ομελέτα με φρέσκα κρεμμυδάκια. Και είναι ωραίο..... ακούτε που σας λέω, ειδικά όταν τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα χεις μαζέψει  με τα χεράκια σου απο την μπαξεδάρα σου!

Στο δια ταύτα 

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 2)

  • 5 -6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
  • αλάτι
  • 2 - 3 κ.σ μπαμπάτσικες καλαμποκάλευρο
  • 3 - 4 αυγά μεγάλα
  • βούτυρο κατα βούληση
  • φρέσκο μάραθο ή άνηθο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όπως έχω ψιλοκομμένα τα κρεμμυδάκια τα ανακατεύω με αλάτι και τα ζουλάω να μαραθούν, να βγάλουν υγρά. Τα αφήνω εως και μισάωρο στην άκρη. Μετά τα ανακατεύω με το καλαμποκάλευρο. Καίω σε καλό αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και προσθέτω το μείγμα με τα κρεμμύδια. Ανακατεύω με ξυλινη κουτάλα, θα πιουν το βούτυρο, μόλις κάνουν να στεγνώσουν προσθέτω τα αυγά χτυπημένα. Αφήνω να ψηθεί. Εαν είναι καλό το τηγάνι θα ξεκολλήσει και με την βοήθεια καπακιού θα μπορείτε να την αναποδογυρίσετε, εαν όχι δεν πειράζει σιγά σιγά με ξύλινη σπάτουλα την γυρίζετε. Γίνετε γρήγορα οπότε μην την αφήσετε απο τα μάτια σας!
Με τις συγκεκριμένες οδηγίες το κρεμμυδάκι κρατάει την φρεσκάδα του, δεν λιώνει (εμάς έτσι μας αρέσει), τώρα αναλόγως των γούστων σας το προσαρμόζετε κιόλας.

Καλή επιτυχία. 






Θα επανέλθω σύντομα με τσουκνιδοκατάσταση.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου