Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Τεμπελοτυρόπιτα

Έλα αδελφούλη.... για σένα, τώρα με τον barboutsala-virus και αφού εξαναγκάζεσαι να μαγειρεύεις σχεδόν καθημερινώς..... είπα να σου στείλω μερικές έυκολες και γρήγορες προτασούλες! Τσίμπα μια ακόμη....
Υλικά
  •  150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αν δεν έχεις βάλε κανονικό +1 κγ μπέικιν
  • 200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (φρέσκο βούτυρο εννοούμε ε!)
  •  400γρ στραγγιστό γιαούρτι (190-200γρ είναι το κουπάκι)
  • 4 αυγά
  • 500γρ φέτα
  • 30γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 50γρ σουσάμι
  • λίγο βούτυρο για άλλειμα
  • παπαρούνα (μπαχαρικό είναι μάύρα σποράκια) - προαιρετικό
Εκτέλεση (μπαμ….μπαμ….χιουμοράκι!! :)

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Χτυπάω στο μίξερ με το σύρμα αλεύρι + βούτυρο για 2-3'
Στη συνέχεια προσθέτω τα αυγά ένα ένα και χτυπάω λίγο ακόμα
Αφαιρώ από το μίξερ και προσθέτω το γιαούρτι με μια μαριζ (ίσια πλαστική φαρδιά κουτάλα)
Τέλος προσθέτω το τυρί χοντροκομμένο και ανακατεύω πολύ απαλά
Βουτυρώνω ταψί pyrex ( ε υπολόγισε μόνος σου την ποσότητα) και πασπαλίζω με φρυγανιά (όχι όλη). Ρίχνω το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζω με αρκετό σουσάμι και λίγη φρυγανιά. Εγώ προσωπικά πασπαλίζω και με παπαρούνα, του πάει τρελά!
Ψήνω για 40-45' εως ότου ροδίσει η επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου