Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σνίτσελ γεμιστά στη χύτρα

Για 2 άτομα

Υλικά
  • 4 σνίτσελ χοιρινά
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες κασέρι (γκούντα, ένταμ ή ότι θέλετε)
  • αλάτι+πιπέρι+ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 φλ.καφέ κρασί κόκκινο
Εκτέλεση

Πλένω και στεγνώνω τα σνίτσελ. Τα αλατοπιπερώνω καλά απο όλες τις πλευρές. Στρώνω μια φέτα κασέρι και μία φέτα μπέικον και τα τυλίγω σε ρολά. Τα πιάνω με οδοντογλυφίδες.
Στη χύτρα βάζω το λάδι να κάψει καλά. Βάζω τα σνίτσελ να ροδίσουν απο όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσουν καλά, προσθέτω τους χυμούς και το κρασί, λίγο νερό για να κάνω ζουμάκι και αλατοπιπερώνω ξανά. Όπως βράζει κλείνω τη χύτρα και κατεβάζω ανάλογα τη φωτιά. Με κλειστή χύτρα για μισή ώρα και το φαγητό είναι έτοιμο.

Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και....κερδίζει τις εντυπώσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου