Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μαρινάδες για....barbeque

Για χοιρινό κρέας

Μαρινάδα με μπύρα και κρεμμύδι
1 ποτήρι μπύρα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
(Ανακατέψτε τη μπύρα με το λιωμένο σκόρδο σε ένα μπολ ώστε να διαλυθεί το τελευταίο, στη συνέχεια προσθέστε τις ροδέλες από το κρεμμύδι και τέλος βυθίστε μέσα το κρέας. Αφήστε το να μαριναριστεί για 6-8 ώρες περίπου)

Μαρινάδα με λεμόνι, θυμάρι, βασιλικό και μαϊντανό
1/3 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
1 κ.γ. θυμάρι,
1 κ.γ. βασιλικό
5 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
(Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για 4-6 ώρες να μαριναριστεί.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου