Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μελιτζανοσαλάτα η σλουρπ

                         Συνταγή παρμένη και μαθημένη απο τη μαμά Ζωή

Υλικά

  • μελιτζάνες φυσικά, μπαμπάτσικες όσο το δυνατόν (τουλάχιστον 3)
  • τυρί αρκετούτσικο, (σχεδόν μισή παλάμη να πω -πλακέ κομμάτι εννοείται)
  • σκορδάκι (1 εως 2 σκελίδες κοπανισμένες στο γουδί με λίγο αλάτι-προσέξτε μη το κάνετε λύσσα)
  • μαγιονέζα ( 1 κουταλιά της σούπας τη θεωρώ καλή)
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Ψήνω τις μελιτζάνες στο τηγάνι- γκριλ εγώ προσωπικά, μπορείτε και στο φούρνο στο γκριλ ή αν έχετε εμαγιέ εστίες σε αλουμινόχαρτο ή στη σχάρα με κάρβουνο το ιδανικότερο όλων! Τα λέω όλα αυτά για να μυρίσει η μελιτζάνα καμμένο γιατί βγάζει καταπληκτικό άρωμα στη μελιτζανοσαλάτα!
Τις ψήνω μέχρι να σκάσει η φλούδα τους. Στη συνέχεια τις ξεπουπουλιάζω και τις βάζω στο μύλο λαχανικών. Μαζί με το τυρί τις περνάω απο το μύλο να πολτοποιηθεί όλο μαζί το μείγμα. Ανακατεύω όταν τελειώσω και συνεχίζω με το κοπανισμένο σκόρδο. Ανακατεύω πολύ καλά. Προσθέτω τη μαγιονέζα και ξανανακατεύω και στο τέλος το ελαιόλαδο.
Θα μαζέψετε πολλά συγχαρητήρια πιστέψτε με!

Tip: καλό είναι να την φτιάξετε 1-2 ημέρες πριν γιατί όσο περισσότερο μένει τόσο καλύτερα δένουν τα υλικά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου