Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Γιαουρτοσκόρδιον το αγαπημένο


Υλικά
  •  Γιαουρτάκι 250γρ στραγγιστό (προτείνω χύμα δορκάδος ανεπιφύλακτα)
  • 1/3 απο το μεγάλο το αγγουράκι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • σκορδάκι βεβαίως βεβαίως 1 εως 2 σκελίδες αναλόγως πόσο πολύ θέλεις να σε αποφεύγουνε (κοπανισμένο με λίγο αλάτι στο γουδί)
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι (1κ.σούπας)
  • άνηθο για το τέλος!
Εκτέλεση

Ρίχνω το αγγουράκι στο γιαούρτι και ανακατεύω. Προσθέτω το κοπανισμένο σκόρδο, συνεχίζω το ανακάτεμα και προχωράω με το λάδι. Στη συνέχεια το ξύδι και πολύ καλό ανακάτεμα. όσο και να δοκιμάσετε σε αυτή τη φάση δεν θα καταλάβετε και πολλά πράγματα γιατί δεν έχει τραβήξει για να δείξει αν είναι εντάξει σε αλάτι. Οπότε βαλτε και το άνηθο, στο ψυγείο και σε καμιά ωρίτσα δοκιμάστε λίγο να δείτε αν είναι οκ στο αλάτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου