Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πέννες με φιλέτο κοτόπουλο

Υλικά  (4 μερίδες)
  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1. κ.γ πάπρικα
  • 5κ.σ ελαιόλαδο
  • 250γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 κλωνάρι μαιντανό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • αλάτι + πιπέρι
  • παρμεζάνα τριμμένη κατα βούληση
Εκτέλεση

Κόβω το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Βράζω τις πέννες αλλά στο τέλος δεν τις σουρώνω.

Σε τηγάνι γουκ ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω ελαφρώς το κοτόπουλο (ίσα να πάρει χρώμα). Προσθέτω την πάπρικα, το σκόρδο και τα μανιτάρια και αφήνω να ψηθεί το κοτόπουλο. Μόλις ψηθεί ρίχνω το θυμάρι και σβήνω με το κονιάκ. Αλατοπιπερώνω καλά και ανακατεύω. Προσθέτω τις πέννες κατευθείαν απο το νερό με τρυπητή κουτάλα, ανακατεύω όλα μαζί και πασπαλίζω με παρμεζάνα. Τέλος σερβίρω ζεστό και γαρνίρω με μαιντανό φρέσκο.

Tips: αν το θέλετε πιο πλούσιο μπορείτε να βάλετε 2 φιλέτα κοτόπουλο!
Επίσης εάν ξαφνικά ανακαλύψετε ότι δεν έχετε μανιτάρια , προσθέστε λίγο νερό και καπακωστε για να ψηθεί το κοτόπουλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου