Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Γκιούλμπασι... το Χριστουγεννιάτικο

Αδελφούλη, η συνταγή για το γκιούλμπασι που φάγαμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και τρελάθηκες! Λοιπόν για 4 μερίδες έχουμε και λέμε...

Υλικά
  • 1/2 κιλό χοιρινό μαλακό χωρίς λίπος κομμένο σε μεγαλούτσικα κομμάτια τηγανιάς
  • 1/2 κιλό μοσχάρι μαλακό χωρίς λίπος κομμένο σε μεγαλούτσικα κομμάτια τηγανιάς
  • 3 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 100ml λευκό κρασί
  • 5 κόκοι μπαχάρι
  • 1 κ.γ κύμινο
  • αλάτι + πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 100γρ κεφαλογραβιέρα κομμένο σε κυβάκια
  • 100γρ φέτα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση

Θωρακίζουμε τα κρέατα σε κατσαρόλα με λάδι να πάρουν χρώμα απο όλες τις πλευρές και αφαιρούμαι απο την κατσαρόλα. Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το σκόρδο, τα πράσα και τις πιπεριές, και αφού σωταριστούν ελαφρά σβήνουμε με τα κρασιά και προσθέτουμε το κρέας με τα μπαχαρικά.Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά καπακώνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράζει για 1 ώρα περίπου (δοκιμάζουμε το κρέας να είναι μαλακό, ειδικά το μοσχάρι). Στο τέλος πριν το σερβίρουμε, ρίχνουμε τα τυριά ανακατεύοντας και προχωράμε στο σερβίρισμα.

Είναι πολύ εύκολο φαγητό και γρήγορο. Απλά θέλει προσοχή να μείνει να μαλακώσουν καλά τα κρέατα. Εμένα προσωπικά μ'έβγαλε ασπροπρόσωπη στο Χριστογεννιάτικο τραπέζι.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου