Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Μπουρεκάκια κουρού

Απο όλες τις παραλλαγές που δοκίμασα αυτή είναι μακράν η καλύτερη.

Υλικά

Για τη ζύμη
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι bakin powder
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • λιγότερο απο 1/2κιλό αλεύρι
Για τη γέμιση

  • 300γρ αγελαδινό τυρί
  • 1 αυγό
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη κατα βούληση 
Για το άλλειμα

  • 1 αυγό χτυπημένο 
Εκτέλεση

Σε λεκανίτσα βάζω όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και τα ανακατεύω με το χέρι να λιώσω το βούτυρο. Στο τέλος προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά εως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη που ξεκολλάει απο τα χέρια. Σκεπάζω με μία πετσέτα και αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στο μεταξύ τρίβω με τα χέρια μου το τυρί, προσθέτω το αυγό και πιπέρι ++ότι άλλο θέλω και ξεκινάω τα μπουρεκάκια.
Για να μην αγοράζω κουπάτ και να μου βγουν σε ωραίο σχήμα τα μπουρεκάκια χρησιμοποιώ το καπάκι απο το μπλέντερ (την εξωτερική πλευρά του) για να το κόψω σε κύκλο. Λοιπόν η διαδικασία είναι απλή, κάνω μπαλάκι σαν γιουβαρλάκι στο χέρι μου και πατάω με την παλάμη επάνω στον πάγκο να ανοίξει ένα όχι πολύ λεπτό φύλλο. Κόβω όπως προείπα, γεμίζω μια κουταλιά γέμιση στη μέση και διπλώνω. Πιέζω με τα δάχτυλα και ώπα...έτοιμο!!! Βγαίνουν γύρω στα 20κομμάτια. Μη ξεχάσετε το άλλειμα με το αυγό στο τέλος ε! Ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 180 για μισή ώρα.
Γρήγορο, εύκολο, πανόστιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου