Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Παντζαροσαλάτα όπως στο Μαρόκο



Υλικά για 4 άτομα

  • 6 παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο και χονδροκομμένο σε ροδέλα
  •  80ml ελαιόλαδο ή περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ
  • 3 κ.σ ξύδι απο κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ κύμινο σε σκόνη
  • λίγο μαϊντανό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • αλάτι
Εκτέλεση

Αφού έχω ετοιμάσει τα παντζάρια μου τα στήνω σε πιατέλα και ετοιμάζω χωριστά τη σος. Χτυπάω το λάδι με το κύμινο και το ξύδι, προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίχνω τη σος στα παντζάρια. Συνεχίζω προσθέτωντας το κρεμμύδι, αλατίζω και ανακατεύω και στο τέλος τον μαϊντανό.

Το πιάτο σερβίρεται είτε ζεστό μόλις έχετε βράσει τα παντζάρια είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου