Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Αφράτα κεφτεδάκια βρώμης φουρνιστά

Δοκιμασμένη και εγκεκριμένη απο πολλούς.....καλοφαγάδες!

Υλικά για 20-30 κεφτεδάκια μικρά
  • 600γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 5κ.σ γεμάτες βρώμη
  • 3κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι στο μπλέντερ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο στην πρέσσα
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι + πιπέρι κατά βούληση
Ζυμώνω καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Σκεπάζω με ζελατίνα και όλο το βράδυ στο ψυγείο ή τουλάχιστον για 2 ωρίτσες να σταθεί.
Προθερμαίνω τον φούρνο. Στρώνω λαδόκολλα και πλάθω τα κεφτεδάκια. Ψήνω στους 200 για 25-30' ή μέχρι να είναι έτοιμα. Δεν χρειάζονται γύρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου