Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ριζότο με σαφράν και μανιτάρια

Πολύ ωραίο συνοδευτικό πιάτο, εύκολο στην εκτέλεσή του και κερδίζει τις εντυπώσεις! Μόνο που σερβίρεται ζεστό ως ριζότο φυσικά!

Υλικά για 4 συνοδευτικές μερίδες
  • 200γρ ρύζι αρμπόριο (ή για ριζότο)
  • 300γρ μανιτάρια portobello ή σοβινιόν κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30γρ βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη (γίνεται και με άλλα κασέρια π.χ. reggato)
  • 1 lt ζωμός κότας ζεστός. (Επειδή δεν συμβαίνει να έχουμε όποτε τον θέλουμε χρησιμοποιούμε εναλλακτικά 1 κύβο λιωμένο σε 1 λίτρο ζεστό νερό.
  • 2-3 κλωναράκια σαφράν
  • αλάτι+ πιπέρι κατα βούληση
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση 

Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. προσθέτουμε τα μανιτάρια και περιμένουμε να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ρύζι και τόσο ζωμό όσο να καλύψει όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σαφράν. Ανακατεύουμε εως ότου ρουφήξει τα υγρά και ξαναπροσθέτουμε ζωμό στις ίδιες αναλογίες. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό. (θέλει περίπου μισάωρο συνολικά αλλά πρέπει να είσαι απο πάνω του συνέχεια). Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τελευταία η παρμεζάνα ανακατεύοντας. Σερβίρεται ζεστό και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου