Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ραβιόλι με σάλτσα φασκόμηλου

Εγώ το παρουσίασα αυτό ως πρώτο πιάτο στο τραπέζι των Χριστουγέννων και το τίμησαν όλοι με μεγάλη όρεξη, και ακόμα περισσότερο η μικρή μου Ηλέκτρα. Και τώρα έχει μπει στο κανονικό μας μενόύ!

Υλικά
  • 1 πακέτο ραβιόλι (κατά προτίμηση με γέμιση τυριών αλλά αν δεν βρείτε και με προσούτο ή τορτελίνι βολευόμαστε)
  • 15 φύλλα φασκόμηλου
  • 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80γρ παρμεζάνα σε φλούδες
  • αλάτι + πιπέρι
Εκτέλεση



Βράζω τα ραβιόλι και πριν σουρώσω κρατάω 1/2 φλυτζάνι από το νερό τους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτω το φασκόμηλο, σωτάρω για 5-6 δευτερόλεπτα (όχι παραπάνω θα πικρίσει). Συνεχίζω με το κρεμμύδι το σωτάρισμα και σβήνω με το κρασί. Μαγειρεύω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα ζυμαρικά και το νερό, και ανακατεύω απαλά να δέσει η σάλτσα. Αποσύρω από την φωτιά. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, πασπαλίζω με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου