Εγώ το παρουσίασα αυτό ως πρώτο πιάτο στο τραπέζι των Χριστουγέννων και το τίμησαν όλοι με μεγάλη όρεξη, και ακόμα περισσότερο η μικρή μου Ηλέκτρα. Και τώρα έχει μπει στο κανονικό μας μενόύ!
Υλικά
Υλικά
- 1 πακέτο ραβιόλι (κατά προτίμηση με γέμιση τυριών αλλά αν δεν βρείτε και με προσούτο ή τορτελίνι βολευόμαστε)
- 15 φύλλα φασκόμηλου
- 3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80γρ παρμεζάνα σε φλούδες
- αλάτι + πιπέρι
Βράζω τα ραβιόλι και πριν σουρώσω κρατάω 1/2 φλυτζάνι από το νερό τους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτω το φασκόμηλο, σωτάρω για 5-6 δευτερόλεπτα (όχι παραπάνω θα πικρίσει). Συνεχίζω με το κρεμμύδι το σωτάρισμα και σβήνω με το κρασί. Μαγειρεύω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα ζυμαρικά και το νερό, και ανακατεύω απαλά να δέσει η σάλτσα. Αποσύρω από την φωτιά. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, πασπαλίζω με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου