Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Κουνουπιδόσουπα βελουτέ

Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.....για πρώτο πιάτο σε Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν...

Υλικά για 4 άτομα

  • 200γρ κουνουπίδι (300γρ βρασμένο)
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 εσαλότ ή μικρό κρεμμυδάκι ξερό
  • 1κ.σ βούτυρο
  • 1κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 ποτήρια ζωμό λαχανικών
  • 100μλ κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 25γρ κρόκο κοζάνης
  • πιπέρι λευκό + αλάτι
Για το σερβίρισμα φρεσκοτριμμένο μασχοκάρυδο, τριμμένη παρμεζάνα και μπεικον

Εκτέλεση

Βράζω το κουνουπίδι να μείνει τραγανό όμως.
Ψιλοκόβω το εσαλότ, ξεφλουδίζω την πατάτα και την κόβω σε κύβους.
Σε κατσαρόλα βάζω λάδι + βούτυρο να ζεσταθούν καλά και σωτάρω το εσαλότ για 1-2 λεπτά (προσοχή καίγεται εύκολα σαν το σκόρδο). Προσθέτω και πατάτα και σωτάρω να ροδίσει ελαφρά. Συνεχίζω με τον ζωμό και βράζω για 10λεπτα. Έπειτα προσθέτω κουνουπίδι, κρόκο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω τον βρασμό για 10λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Κατεβάζω απο την φωτιά,  με το blender χειρός και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Βράζω για 1-2 λεπτά και αφήνω να σταθεί για 1 τέταρτο πριν το σερβίρισμα.

Extra Tip: της ταιριάζουν πολύ μοσχοκάρυδο, κρουτόν βουτύρου, τσιγαρισμένο μπέικον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου