Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ο απόλυτα γευστικός σπιτικός πουρές πατάτας....όπως της μαμάς!

Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες και πλυμένες
  •  1 λίτρο φρέσκο γάλα 
  •  νερό για τον βρασμό
  •  1 κουπά του καφέ φρέσκο γάλα ζεστό
  •  φρέσκο βούτυρο σε κυβάκια (ποσότητα κατα προσέγγιση πόσο γευστικό θέλετε τον πουρέ)
  •  αλάτι + λευκό πιπέρι κατα βούληση
Στο σερβίρισμα ζητάει μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο!!!! καθώς και σάλτσα ανάλογα με το φαγητό που συνοδεύει!

Εκτέλεση

Στην χύτρα βράζω τις πατάτες μου με 1 λίτρο γάλα και λίγο νερό (πρώτα θα μπει το γάλα και μετά όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν όλες οι πατάτες καλά). Στην χύτρα βράζω για 15 λεπτά περίπου, σε απλή κατσαρόλα μισάωρο ανάλογα τις πατάτες, δοκιμάζουμε.
Εννοείται πως θα κάνει πέτσα το γάλα αλλά δεν μας ενοχλεί καθόλου. Όπως είναι ζεστές τις βάζω κατευθείαν στον μύλο λαχανικών.  Προσθέτω το ζεστό γάλα σιγά σιγά και ανακατεύω γερά, με δύναμη και ξύλινη σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα (θέλει μπράτσα ο πουρές και όχι blender). Μετά προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω την δουλειά με το ανακάτεμα. (ξέρω πονάνε τα χεράκια αλλά....αγαθά κόπεις κτώνται!) Τέλος αλάτι πιπέρι και καλή μας όρεξη!

Tip: όσο περισσότερο κάθεται τόσο πιο πολύ νοστιμίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου